Hengitys ja luovuuden ilmapiirit 


Kurssi V

Kurssion osa laajempaa Hengitys ja ilmapiiritaidot -kurssisarjaa. Jokaista kurssia täydentää videoluento, joka jaetaan ennakkoon osallistujille.


Kurssin kuvaus


"Hengitys, sinä näkymätön runo ainaisesti omani."
- R. M. Rilke

Kurssilla käsittelemme luovuuden, kuvittelun, uneksimisen ja runouden ilmiöitä hengityksen kokemuksellisessa ilmapiirissä. Emme useinkaan yhdistä luovuutta, hengitystä ja ilmapiiriä toisiinsa. Kuitenkin voimme sanoa, että jossain on luova tai inspiroiva ilmapiiri. Sana "inspiraatio" tarkoittaa etymologisesti sisäänhengitystä ja sana "ilmaisu" tulee sanasta "ilma". Nämä johtolangat antavat meille suuntaviittoja tutkimusmatkallamme kohti hengittävää luovuutta.

"Kuvittelu alkaa työskennellä kun oleminen on löytänyt pienenkin suojan" - G. Bachelard


Mitä luovuuskurssilla tehdään ja kenelle se sopii?

Kurssilla kuullaan lyhyitä alustuksia luovuuden hengittävistä ilmapiireistä, tehdään helppoja harjoituksia ja keskustellaan. Osa harjoituksista ohjataan tekemään makuultaan, mutta ne voi tarvittaessa tehdä myös istuen. Kurssi sopii kaikille hengityksestä, luovuudesta, runoudesta, taiteesta, hyvinvoinnista, vuorovaikutustaidoista ja ilmapiiritaidoista 
 

Luovuuskurssin sisällöt 

- Hengityksen ja ilman runous sekä kuvittelu

- Ihmettelevä, avoin, lempeä ja vieraanvarainen suhtautuminen itseä, omaa kehoa, toisia ja maailmaa kohtaan

- Voimme hengityksen avulla oppia olemaan enemmän vapaita ja omavaraisia "oman onnemme seppiä"
 

Luovuuskurssin tavoitteet 

- Saat ohjausta siihen, kuinka voit pitää huolta omasta hengityksestäsi ja oppia suhtautumaan itseen ja omiin haasteisiin lämpimämmin, vieraanvaraisesti.

-Saat kipinän lukea runoutta ihan uudenlaisesta hengittävästä näkökulmasta.
 

Kurssin hinnat löytyvät kurssitarjonta -sivulta. 

Kurssin vetäjät

Laulaja ja laulunopettaja Saara-Maija Strandman ja filosofi, FT Petri Berndtson ovat helsinkiläinen pariskunta, jota yhdistää uteliaisuus hengityksen ulottuvuuksia kohtaan. Lue lisää.