Tarinamme

"Kyllä nyt on vakka valinnut kantensa!"Olemme Saara-Maija Strandman ja Petri Berndtson, helsinkiläinen pariskunta, jota yhdistää uteliaisuus ja syvä intohimo hengityksen ulottuvuuksia kohtaan.


Saara-Maija on laulun ammattilainen, joka harrastaa filosofiaa ja Petri filosofian ammattilainen, joka harrastaa laulua. Hengitys on "kohtaamispaikkamme". Voi sanoa, että hengitys saattoi meidät yhteen: taianomainen ensikohtaaminen tapahtui Turussa 2019 Saara-Maijan osallistuessa Petrin hengityksen filososofian luennolle. 
 

Saara-Maijan ja Petrin kanssa hengitys on useimmiten jotain muuta kuin sen tavallisesti ajatellaan olevan.

Käsityksessämme hengittävästä hyvinvoinnista kietoutuu ainutlaatuisella tavalla hengityksen filosofia, musiikki, kokemuksellisuus, ilmapiiritaidot, luova ilmaisu, mielikuvitus, runous ja psykofyysinen hengitysterapia. Visiomme on luoda uudenlaista hengityksen kulttuuria, jossa kaikki elämän kysymykset kuvitellaan ja ideoidaan hengityksen kokemuksellisessa ilmapiirissä.

Hengittävä hyvinvointi on yhteinen sivustomme, jolla jaamme ajatuksia hengityksestä ja tietoa koulutuksista. Pidämme yhdessä luentoja ja kursseja sekä kirjoitamme - lähtökohta on aina kokemuksellinen. Hengittävä hyvinvointi -sisällöt tarjoavat aivan uusia, raikkaita ja yllättäviä näkökulmia hengitykseen.


Vapaa-ajalla seikkailemme. Meitä yhdistää villi ja rohkea mielikuvitus, joten seikkailu voi alkaa mistä vaan. Luemme ääneen toisilleen aamutehvin (eli teen ja kahvin) äärellä. Kokkaamme yhdessä hyvin pienessä keittiössä, jossa on siniset kaakelit ja Yrmeli-kummitus kaapissa. Kevään koittaessa kiipeämme kotitalomme kattoterassille tehvimukien ja kirjan kanssa nuuhkimaan ilmaa ja seuraamaan pilvien esityksiä.


Tule riemuseikkailulle kanssamme hengityksen maailmaan!


Saara-Maija Strandmania on kuvattu tinkimättömäksi visionääriksi. Hän on laulaja, laulunopettaja (Musiikkipedagogi YAMK), psykofyysisen hengitysterapian ohjaaja ja Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaja MM®.  Hänen sydäntään lähellä on ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioivan musiikkipedagogian kehittäminen. 


Saara-Maijan ja pianisti Marjukka Eskelisen yhteistyön tuloksena on syntynyt Lasten ja nuorten lied -opetusmenetelmä, jota opetetaan jo yli kymmenessä musiikkiopistossa eri puolilla Suomea. Lue lisää: www.lastenlied.fi 

Saara-Maija tutki psykofyysisen hengitysterapian menetelmien ja ajatusten hyödyntämistä laulunopetuksessa YAMK-lopputyössään. Hänen "Hengittävä muusikko - hengitys muusikon psykofyysisen hyvinvoinnin tukena" -tutkimukseensa voit tutustua täällä

Saara-Maija on myös yksi ensimmäisen, suomenkielisen laulamisen psykofyysisyyttä käsittelevän kirjan kirjoittajista. Kirjassa on hänen artikkelinsa "Laulajan hengittävä kokemus - yhteys ja rajat laulunopettajan tukena kohtaavassa vuorovaikutuksessa". Tutustu kirjaan täällä.

Saara-Maija toimii hengitysohjaajana, laulajana ja laulunopettajana, tunnetaito-ohjaajana, luennoitsijana ja kirjoittajana omassa yrityksessään (www.saaramaijastrandman.fi) sekä laulunopettajana Vantaan musiikkiopistossa.

Petri Berndtsonia on kuvattu ajattelijaksi, jolla on suunnaton filosofinen mielikuvitus. Hän on hengityksen filosofi (FT), tutkija, yrittäjä ja hyvinvointivalmentaja. Petri on innostunut hengityksestä, kehollisuudesta, henkisyydestä, filosofiasta, kokemuksellisuudesta, meditaatiosta, luovuudesta, runoudesta, uskonnosta, politiikasta, stand up komiikasta, hyvinvoinnista sekä ihmisen ihmeellisistä, suunnattomista ja moniulotteisista mahdollisuuksista.

Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori ja hänen filosofian alan väistöskirjansa (Jyväskylän yliopisto 2018) tarkasteli hengityksen fenomenologiaa. Yhdessä professori Lenartin Škofin kanssa Petri toimitti maailman ensimmäisen hengityksen filosofiaa käsittelevän antologian Atmospheres of Breathing (SUNY Press 2018). Hänen ensimmäinen kirjansa Phenomenological Ontology of Breathing: The Respiratory Primacy of Being  (Routledge 2023) ilmestyi helmikuussa. 

Petri on inspiroiva luennoitsija, työpajojen ja valmennuksien pitäjä. Hän toimii filosofian tutkijana Science and Research Centre Koperissa (Slovenia) sekä opetti pitkään filosofiaa mm. Lahden ammattikorkea koulussa  ja Trondheimin Kuvataideakatemiassa (Norja). Petrin luokse voi tulla filosofin vastaanotolle (sokraattista keskustelua, filosofista terapiaa, ajatteluntaitojen kehittämistä tai maailmankuvan filosofista jäsentämistä), meditaatio-ohjaukseen ja työskentelemään hengityksen kanssa. 

Katso Petrin kotisivut: www.ilmapiiri.fi

Katso Petrin YouTube kanava hengityksen filosofiasta