Lukupiiri

Gaston Bachelard: Tilan poetiikka

Aloitamme syyskuussa Zoomissa etälukupiirin, jossa luemme Gaston Bachelardin kirjaa Tilan poetiikka. Lukupiiri on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille - tervetuloa mukaan!

Lukupiiri kokoontuu syksyn ja talven aikana jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (1.10., 5.11., 3.12 ja, 7.1.) klo 11.00-12.30. Kevään aikataulun (helmi-toukokuu) ilmoitamme myöhemmin

Syksyn ja talven lukupiirin hinta on 55€ (sis.alv 24%)/4 kertaa. Jos et pääse jokaiseen tapaamiseen, voit käyttää maksamasi kerrat talven ja kevään aikana.

Lukupiirin rakenteeseen kuuluu lyhyt alustus (Saara-Maijan tai Petrin pitämänä) ja keskustelua. Ryhmän koko pidetään sellaisena, että jokainen pääsee kertomaan ajatuksiaan kirjan teemoista. 

Tilan poetiikka -kirjasta on painos loppu, joten jos et löydä sitä kirjastosta tai antikvariaatista, niin ota meihin yhteyttä - voimme auttaa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info@hengittavahyvinvointi.fi tai Kurssitarjonta-sivulta löytyvän kaavakkeen kautta.

Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ennen ensimmäistä kertaa.

*****

Gaston Bachelard (1884-1962) on viime vuosisadan tärkeimpiä ranskalaisia ajattelijoita. Häntä kutsutaan kuvittelun, uneksinnan ja runouden filosofiksi. Bachelard sanoo oppineensa kaiken filosofiansa runoilijoilta. 

Kirjan takakannessa kerrotaan:

"Tilan poetiikka on taianomainen kirja, joka käsittelee yksityisen tilan kokemusta. Asunnot ja muut suojat vaikuttavat ajatuksiin, muistoihin ja uniin. Ullakoilla, kellareilla ja nurkkauksilla on oma psykologiansa, jota Gaston Bachelard lähestyy runouden, filosofian ja kaunokirjallisuuden avulla. Tilan poetiikka muuttaa tapaamme hahmottaa maailmaa."

Tilan poetiikka on ollut meille käänteentekevä kirja - siksi haluamme viettää aikaa sen parissa ja jakaa sitä toisten kanssa! Bachelard on tärkeä ajattelija Petrin hengityksen filosofiassa. Saara-Maija taas löysi kokonaan uuden tavan puhua taiteesta, musiikista ja laulamisesta Bachelardin kautta.

Tervetuloa keskustelemaan, ihmettelemään ja inspiroitumaan kanssamme!